Reinder Dijkhuis

Vertaler

 

Reinder heeft Engelse Taal en Letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen Global textware is hij gespecialiseerd in het vertalen van teksten voor sociale-netwerkdiensten en bekende (elektronische en digitale) consumentenproducten. Daarnaast houdt Reinder zich bezig met het redigeren en het overzien van de kwaliteit van langlopende projecten. De grootste uitdaging van het werk vindt hij het dagelijks verwerken van grote volumes waarvan hij de inhoud van te voren niet weet.

 

Reinder vindt vooral de talige aspecten van zijn werk leuk, waaronder de speciale vertalershumor. Maar ook het feit dat je over veel dingen iets nieuws leert door gewoon je werk te doen. In de manier waarop Global textware zich inzet om het werken zo soepel en comfortabel mogelijk te laten verlopen, kan hij zich goed vinden. Verder is Reinder trots op “de manier waarop we de vertalingen voor en service aan één grote, bekende klant in Californië, die dagelijks duizenden woorden produceert,  op een blijvend hoog niveau hebben kunnen krijgen.”

 

In zijn vrije tijd houdt Reinder ervan om te sporten, waaronder hardlopen, fietsen en fitnessen. “Als ik daar te moe van ben geworden, wil er ook wel eens een goed boek tevoorschijn komen.”

 Global textware bv - Fongersstede - Hereweg 85b - 9725 AC Groningen - Nederland - T +31 50 584 40 10 - F +31 50 584 40 39 - info@globaltextware.nl
© 2018 GLOBAL TEXTWARE - SITEMAP - ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY - DISCLAIMER