Marjolein Hafkenscheid

Vertaler / stagebegeleider

 

Marjolein studeerde Engelse Taal- en Letterkunde met als specialisatie Vertalen. Bij Global textware houdt ze zich bezig met vertalen en proeflezen en daarnaast met het begeleiden van vertaalstagiaires. Volgens Marjolein heeft elk type tekst een andere uitdaging: “Software moet je helder en ondubbelzinnig vertalen, Help-documentatie moet duidelijk maar niet betuttelend zijn en marketingteksten moeten wervend zijn en de juiste toon aanslaan. Die balans is altijd een uitdaging, net als de deadlines die altijd meespelen.”

 

Naast een uitdaging is het werk als vertaler ook gewoon leuk. Marjolein vindt het heerlijk om met taal bezig te zijn, om het beste woord of de mooiste uitdrukking te vinden. Daarbij is het fijn om het werk samen met collega’s te doen en zo van elkaar te leren: “We zijn een hecht team dat goed samenwerkt en elkaar helpt als dat nodig is.” Toch is het niet alleen serieus bij Global textware. Er vliegt veel humor over en weer op de werkvloer.

 

Als ze niet aan het werk is, houdt Marjolein ervan om te lezen, te koken, detectives en kostuumseries te kijken en tango te dansen.Global textware bv - Fongersstede - Hereweg 85b - 9725 AC Groningen - Nederland - T +31 50 584 40 10 - F +31 50 584 40 39 - info@globaltextware.nl
© 2018 GLOBAL TEXTWARE - SITEMAP - ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY - DISCLAIMER