Transcreatie

Wil je meer dan een standaardvertaling? Heeft je tekst een vakkundige menselijke benadering nodig? Dan biedt Global textware een professionele transcreatiedienst. Als je een dienstverlening wilt waarbij de vertaler zijn creatieve vermogens en inzichten volledig kan inzetten, dan hebben wij de geschikte vertaler voor jou.

Een creatieve rol voor de vertaler

Taal is veel meer dan alleen een paar woorden op een pagina. En juist daarom is het heel natuurlijk dat vertalen ook veel meer is. Soms heeft een tekst een creatieve aanpak nodig, zoals in de marketing en de advertentiemarkt. In deze gevallen heb je een vakkundige vertaler nodig die de tekst interpreteert, de nuances en onderliggende boodschap begrijpt en de nieuwe tekst zo opzet dat het de beoogde doelgroep aanspreekt. Dit omvat bijvoorbeeld ook de regionale gevoeligheden die een effect kunnen hebben op hoe de tekst wordt ontvangen. Dit is waarom transcreatie meer is dan een vertaling.

Met een effectieve marketingtekst richt je je tot de consument. Een vertaler moet alle factoren die invloed hebben op hoe de tekst wordt ontvangen (zoals de cultuur, dialecten, beeldende taal en humor) meewegen in diens linguïstische beslissingen. Wanneer deze factoren niet de aandacht krijgen die ze verdienen, kan een advertentie misschien zijn betekenis verliezen of, erger nog, als beledigend ervaren worden.

Staat de taal die je nodig hebt op deze afbeelding? Lees dan verder en ontdek waarom wij het vertaalbureau voor jou zijn.

Door middel van ons lidmaatschap aan diverse brancheorganisaties proberen we onze bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de vertaalbranche. Bovendien is het erg interessant om op de verschillende conferenties informatie met vakgenoten te delen en nieuwe mensen te leren kennen.

Thomas Prins

Specialistische kennis van marketing

Wij bieden transcreatie aan voor een gevarieerd palet aan vakgebieden. We passen allerlei soorten teksten aan om deze geschikt te maken voor verschillende talen en doelgroepen. Hoewel transcreatie vooral een grote rol speelt binnen marketing, advertenties en literatuur, wil dit niet zeggen dat je geen creatieve marketingteksten nodig hebt voor een autobedrijf of telecomprovider. Wij hebben de juiste transcreatie-experts die je verder kunnen helpen.

Met je merk een internationaal publiek bereiken vereist een standplaats. Een internationale marketingcampagne kan de sleutel zijn tot een hoge mate van succes en invloed. Dit betekent wel dat je regionale kennis moet verzamelen van over de hele wereld om zeker te weten dat je je doelgroep goed aanspreekt. Door Global textware als partner te kiezen kun je met een gerust hart gaan slapen terwijl wij elke stap in het transcreatieproces uitvoeren. Wij selecteren de juiste linguïsten, bewaken het proces en de deadlines en leveren de kwaliteit die jij nodig hebt.

Gegarandeerd moedertaalsprekers

Wij garanderen dat de linguïsten die we toewijzen aan jouw opdracht moedertaalsprekers zijn van de doeltaal. Dit is de enige manier waarop we jou kunnen garanderen dat de vertaler alles weet van de doeltaal, zowel van recente ontwikkelingen in de taal als voorkeuren in toon en stijl die heersen onder je doelgroep. Dit geldt niet alleen voor onze vertalers, maar ook voor proeflezers en post-editors. Alleen zo weten wij dat de vertaling aan alle eisen voldoet.

Vooral bij transcreatie is dit van groot belang aangezien de vertaler de doelgroep goed moet kennen om de tekst op de meest efficiënte wijze aan te passen. Een verbintenis met het land en de taal kan het verschil betekenen tussen een overtuigende en levendige tekst, en een nietszeggende tekst die niet bij de lezers blijft hangen.

Technische vertaaloplossingen

De rol die technologie speelt in de vertaalbranche kan niet onderschat worden. Of het nu de continue toename is van machinevertalingen of het palet aan CAT-tools dat tegenwoordig op de markt is. Daarom zorgen wij ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen vertaaltechnologie. Hierdoor kunnen onze vertalers sneller, beter en consistenter te werk gaan. En onze klant krijgt uiteraard de beste resultaten van hun transcreatie aanvraag!