Reizen en toerisme

Global textware vertaalt voor ’s werelds grootste spelers in de toerismebranche. Vanaf de reis tot de plaats van bestemming en van de software tot de reisbrochure zijn we betrokken bij de vertaling van teksten voor lokale markten.

Van efficiënte boekingssoftware tot wervende brochure

In de hele keten van de toerismebranche spelen teksten een grote rol. Brochures, zowel online als op papier, om een geschikte reis uit te zoeken. Websites om reizen, vervoer en hotels te boeken. Webshops om vakantiebenodigdheden aan te schaffen. Complexe software achter boekings- en reserveringssystemen. Global textware heeft ervaring met de verschillende fasen van reizen en toerisme: websitevertalers voor websites van reisorganisaties, marketingvertalers voor de folders en brochures en softwarevertalers voor boekings- en reserveringssystemen. Ook voor meer bedrijfsspecifieke documenten kun je bij Global textware terecht: onze juridische en financiële vertalers staan altijd voor je klaar.

Wij bereiden ons voor op een toekomst waar globalisering, internationalisering en een snellere dienstverlening centraal staan.

Raymund Prins

De vrijheid van de vertaler: transcreatie

Reizen associëren we vaak met vrijheid. Bij het doornemen van websites en folders krijgen we vaak al een prettig gevoel: de voorpret van de reis. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij websites en folders, is het wel zo verstandig om ook de vertaler een bepaalde mate van vrijheid te gunnen omdat een letterlijke vertaling van wervende teksten niet altijd goed overkomt op de lokale doelgroep. Door de vertaler de vrijheid te geven om zijn eigen draai te geven aan de tekst, uiteraard met behoud van de boodschap, komen de teksten veel natuurlijker over op de consument. Daarmee vergroot je de kans om de ideale reis te verkopen.

Profiteer van ons ervaren vertaalbureau

Op het gebied van reizen en toerisme hebben onze vertalers ruime ervaring met vertalingen voor:

  • Reisorganisaties
  • Logistieke dienstverlening
  • Commerciële luchtvaart
  • Commerciële scheepvaart
  • Reserveringssystemen
  • Buitensport- en campingartikelen

Staat jouw branche of gebied er niet bij? Neem contact met ons op om te zien of we je toch kunnen helpen!

Andere specialisaties van ons bedrijf: