Medische vertalingenBedrijven in de medische sector werken vaak in een internationale omgeving. Binnen de Europese Unie zijn onderlinge samenwerkingsverbanden en het importeren en exporteren van medische hulpmiddelen een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfsvoering. Behalve producten zijn ook diensten en het delen van beschikbare kennis speerpunten in de medische sector.

 

Voor het vertalen van medische teksten is het prettig dat er een vertaalbureau is waar ook vertalers werken die regelmatig in aanraking komen met medische teksten en medische vertalingen. Terminologie binnen de medische sector is heel specifiek. Door kleine fouten in een vertaling kan de kern van een boodschap heel anders overkomen.

 

Dubbele controle

 

Een fullservice-vertaalbureau zoals Global textware hecht niet alleen grote waarde aan een concurrerende prijs, maar zeker ook aan de kwaliteit van de dienstverlening. Daarom wordt niet alleen aandacht besteed aan een zorgvuldige vertaling, maar ook aan een adequate kwaliteitscontrole  door een andere specialist, die kritisch kijkt naar de vertaling. Op die manier is het mogelijk de kwaliteit hoog in het vaandel te houden.

 

medische vertalingen

Medische vertalingen

 

In de afgelopen jaren heeft Global textware veel verschillende soorten medische vertalingen mogen uitvoeren, variërend van korte en lange bijsluiters tot het vertalen van medische software, het vertalen van handleidingen, onderzoeksprotocollen en vragenlijsten. Als fullservice-vertaalpartner voeren we zowel korte vertaalopdrachten uit, waar veel haast bij is, als langdurige projecten waarbij het belangrijk is eenheid te behouden in de terminologie die wordt gebruikt.

 

Richtlijnen

 

Kwaliteitsmanagement is bij vertalingen van groot belang. Hoewel er inmiddels veel hulpmiddelen zijn, blijft vertalen mensenwerk. Door interne processen zo te stroomlijnen dat vertalers elkaar ook controleren en verbeteren, is het mogelijk vertalingen van hoge kwaliteit af te leveren.

 

Meer weten over onze ervaringen in de medische sector en met het vertalen van medische bestanden? Neem gerust contact op!

 

 

Bookmark and Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Global textware bv - Fongersstede - Hereweg 85b - 9725 AC Groningen - Nederland - T +31 50 584 40 10 - F +31 50 584 40 39 - info@globaltextware.nl