De Networking Days van Elia in BrusselOp donderdag 13 en vrijdag 14 oktober vond in Brussel de 20e editie plaats van de Elia Networking Days. De Networking Days worden sinds 2007 georganiseerd met als doel om bedrijven in de vertaalbranche samen te brengen en zo de professionele en bedrijfsmatige ontwikkeling van die bedrijven te bevorderen. De Networking Days zijn bedoeld voor zogenaamde Language Service Companies die graag op de hoogte willen blijven van recente ontwikkelingen in de vertaalbranche en contact willen maken met allerlei betrokkenen uit de bedrijfstak. Namens Global textware was Raymund Prins gedurende het gehele evenement aanwezig.

 

Het programma 

Het programma bestond uit verschillende activiteiten, variërend van presentaties en workshops tot netwerkbijeenkomsten. Raymund heeft een aantal sessies bijgewoond met interessante onderwerpen voor een vertaalbureau als Global textware. Zo waren er onder andere presentaties over continuous localization en microtask translation workflows. Processen waar Global textware dagelijks mee te maken heeft. Een ander belangrijk onderwerp in de vertaalwereld, de vertaalkwaliteit, werd belicht in presentaties over Smart Sampling (een slimme manier om kwaliteit te controleren) en de Multidimensional Quality Metrics (een zogenaamde Industry standard voor het meten van vertaalkwaliteit).

 

Elia Exchange 

Naast deze informatieve bijeenkomsten heeft Raymund ook deelgenomen aan een vergadering van Elia Exchange, een tak van Elia die zich bezig houdt met samenwerking van vertaalbureaus met de academische wereld. Elia Exchange heeft als doel om de communicatie en samenwerking tussen de academische wereld en het bedrijfsleven te bevorderen. Leden zijn Language Service Companies (die lid zijn van Elia), universiteiten en vertaalstudenten. Zo zet Global textware zich al jaren in voor een intensievere samenwerking tussen universiteiten en vertaalbedrijven.

 

Voor meer informatie over Elia of de Networking Days: http://www.elia-association.org/.

Bookmark and Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Global textware bv - Fongersstede - Hereweg 85b - 9725 AC Groningen - Nederland - T +31 50 584 40 10 - F +31 50 584 40 39 - info@globaltextware.nl