De 4 Mijl van Groningen: mooie resultatenGlobal textware doet al jaren mee aan de bedrijvenloop van de 4 Mijl van Groningen, het grootste hardloopevenement van Groningen en omstreken. Voor de 6,5 kilometer van Haren naar het centrum van Groningen, hadden we ons dit jaar wederom ingeschreven met een wedstrijdteam en recreantenteam. De 4 Mijl van 2018 werd voor Global textware een speciale editie. Enerzijds door het deelnemen van een aantal nieuwe medewerkers van Global textware en anderzijds doordat we ons voor het eerst gezamenlijk met het bedrijf hebben voorbereid op de 4 Mijl.

 

 

Een Global textware trainingsgroep

 

Ergens in juni startten we met een groepje medewerkers van Global textware aan de wekelijkse donderdagavondtraining, onder leiding van onze directeur en triatlontrainer in opleiding Raymund Prins. Aan de ene kant was dit een mooie stimulans om wekelijks te trainen voor de 4 Mijl. Ook was het een prettige kennismaking met serieuze hardlooptraining, waarbij de deelnemers zich specifiek voorbereiden op een bepaald doel. Aan het begin van de reeks werd door de trainer duidelijk het doel van de trainingen geformuleerd. Aan het eind van de trainingsreeks is iedereen in staat om op zijn eigen niveau de 4 Mijl te volbrengen en dat vooral met plezier en zonder blessures.

 

Tijdens de trainingen maakten de meesten van ons voor het eerst kennis met specifieke hardlooptraining, waaronder hardlooptermen als loopzones, tripplings en skippings, een gestructureerde trainingsopbouw en natuurlijk flink afzien. Na een van de eerste trainingen heerste er enige verbazing over het feit dat we al meer dan 8 kilometer hadden gelopen in een training, terwijl de 4 Mijl maar 6,5 kilometer zou zijn. Hoewel sommigen aan het begin een beetje moeite hadden met de lengte en intensiteit van de trainingen, kon iedereen op het eind met gemak de voorgeschotelde 9 kilometer volbrengen. Uiteindelijk bleek dit de juiste aanpak voor iedereen om zijn eigen doelen te bereiken.

 

 

De dag van de 4 Mijl

 

Na maanden voorbereiding was het op zondag 14 oktober eindelijk zover: op een prachtige zonovergoten nazomerdag stond de 4 Mijl van Groningen op het programma. Omstreeks 13.00, vlak na de wedstrijdlopers, startten onze teams aan de 6,5 kilometer van Haren naar de Vismarkt in Groningen. Voor ons bedrijfspand aan de Hereweg, zo’n 1,5 kilometer van de eindstreep, stonden een aantal collega’s de deelnemers aan te moedigen. Het belangrijkste resultaat van dag: iedereen heeft de 4 Mijl uitgelopen en allemaal kijken we met plezier terug op de dag.

 

Resultaten teams Global textware:

Naam Tijd (min) Naam Tijd (min)
Raymund Prins 25:03 Coos Datema 33:32
Svetlana Been 30:45 Jetro Kroes 34:34
Ruud Hendrikx 35:14 Roel Staal 35:32
Reinder Dijkhuis 35:33 Guido Veenstra 37:43
Jelmer Klomp 41:29 Frederik Haan 37:48
Bert Dijkhuis 41:30 Corry Clompien 38:01
Stefan Prins 41:50    

 


Mooie resultaten

 

Iedere deelnemer aan de training kan tevreden zijn met zijn of haar resultaat. Dankzij de trainingen kon iedereen zonder blessures de 4 Mijl uitlopen, waarbij sommigen dit ook nog eens deden in een persoonlijk record. Een ander mooi resultaat van de 4 Mijl en de trainingsweken vooraf, is dat een aantal mensen de trainingen wil voortzetten in het komende jaar. Dit alles met het doel om volgend jaar nog beter voorbereid aan de start van de 4 Mijl te verschijnen.

 

Namens de deelnemers wil Global textware Raymund bedanken voor het geven van de trainingen en uiteraard ook de collega’s die op de dag zelf geholpen hebben en ons enthousiast hebben aangemoedigd.

Bookmark and Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Global textware bv - Fongersstede - Hereweg 85b - 9725 AC Groningen - Nederland - T +31 50 584 40 10 - F +31 50 584 40 39 - info@globaltextware.nl